Brazília izgalmas, ismeretlen vidékeire repít a kiállítás.

Brazília Dél-Amerika legnagyobb országa, területe majdnem akkora, mint egész Európa. Az országról szinte mindenkinek az Amazonas a forró, párás és misztikumokkal teli veszélyeztetett esőerdeinek képe jelenik meg, trópusi növényekkel, liánokkal, majmokkal, óriási arapapagájokkal és még ma is alig ismert indiántörzsekkel, a mindenki által ismert brazíliai erdőirtásokkal, mely valóban földünk tüdejét veszélyezteti.

Az őszi kaktuszkiállításon a szervezők Brazília egy teljesen más, alig ismert vidékeire kalauzolják a látogatókat, mégpedig az ország keleti és déli részén élő szárazságtűrő szukkulensek világába.

Az országnak ezen a részén kiterjedt sziklás fennsíkokon szubtrópusi erdőket, Rio Grande do Sul államában pedig időszakosan száraz pampákat találunk.

Az itt élő kaktusz- és egyéb pozsgás fajok gyönyörű virágaikkal, szép formáikkal valóban élő ékszerek. A kaktuszfajok több nemzetsége honos Brazíliában, mint például a gömb alakú Notocactusok, Melocactusok és az oszlopos, gyakran faméretű Cereusok és Pilosocereusok. Előbbiek gyönyörű virágaikkal és szőrpamacs-sapkáikkal, utóbbiak oszlopos formáikkal és gyakran kékes testszínükkel díszítenek. A cserjéken, fákon epifiton kaktuszok, és tillandsiák tenyésznek; a talajon és a fatörzseken pedig díszes broméliák a Cryptanthusok, Neoregéliák és Aechmeák éldegélnek igen színes és díszes felleveleikkel.

Kiállításunkon láthatóak lesznek a csak Brazíliában honos gömb- és oszlopkaktuszok, a fákon élő vesszőkaktuszok, a díszes fellevelű broméliák és érdekes, élőhelyükön már alig látható tillandsiák!

Mindezek mellett természetesen helyet kapnak a hazai kaktuszgyűjtők feltett kincsei, több száz kaktusz- és pozsgás ritkaság Közép-Amerika és Afrika egzotikus tájairól!

Aki kedvet kap a növények tartásához a kiállítás alatt beszerezheti első vagy többszázadik kaktuszát, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket!

A kiállítás szeptember 13-15. között az ELTE Füvészkertjében tekinthető meg naponta 9-17 óráig!
Pontos cím: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25. További információ a kiállításról: kaktuszgyujtok.hu

Nyerj páros belépőt a kiállításra és sétálj egyet a Füvészkertben, ahol élőben megnézheted a kis Nemecsek Ernő nemrégiben felavatott szobrát is!

Olvasóink között most a rendezvényre szóló 5 db páros belépőt sorsolunk ki.

Mit kell tenned, ha szeretnél játszani?

1. Lájkold a Senior.hu facebook oldalát

2. Add meg a helyes választ egyetlen kérdésre itt:

A nyereményjáték 2019. szeptember 5-től szeptember 11-én 11 óráig tart, sorsolás 2019. szeptember 11-én 12:00 órakor!

Lebonyolító a Senior.hu kiadója. A nyertest a Facebookon keresztül értesítjük, a nyeremény készpénzre nem váltható át. Jelen promóció nem áll kapcsolatban a Facebookkal, a Facebook nem szponzorálja, támogatja vagy szervezi.

Sok sikert a játékhoz!