Buli van!

102 éves lett a divatikon Iris Apfel, aki tőle megszokott módon, rendhagyó poszttal ünnepelt. A saját Instagram oldalára tett fel egy fotót, ahol lehetetlen színű ruhákban, tucatnyi kiegészítővel felaggatva, rózsaszínben, a kezében számlufikat tartva ünnepel.

A legendát természetesen rengetegen felköszöntötték, a rajongók mellett hírességek is. Iris születésnapi partijáról jelentkezett be Christie Brinkley modell, aki a divattervező Donna Karannel együtt köszöntötte fel a New Yorkban élő matrónát, aki augusztus 29-én fújta el a születésnapi gyertyákat.

Az ünnepelt ajándékba nyilvánvalóan nem papucsot vagy otthonkát kapott, hanem vagány, fiatalos ékszereket, egyedi, merész darabokat. A nagy napra szokásához híven öltözött fel, feltűnő ruhadarabokat, tucatnyi kiegészítőt viselt és nem maradt le a már védjegyének számító, hatalmas keretes, túlméretezett szemüveg sem.

A fiatal Iris akkor vetette meg a lábát a divatiparban, amikor egy magazinnak írt, eközben pedig belsőépítészként, lakberendezőként szárnyalt a karrierje egyre feljebb.  Saját textilcéget alapított a férjével 1951-ben,majd belsőépítészként a Fehér Házban 9 elnök alatt voltak munkái, többek közt Ronald Reagannek, George H. W. Bushnak és Bill Clintonnak dolgozott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Iris Apfel (@iris.apfel) által megosztott bejegyzés

2005-ben, 84 éves korában ismerte meg a szélesebb közönség Apfelt, amikor a Metropolitan Museumban kiállításra kerültek színes öltözékei és kiegészítői, amelyeket világszerte begyűjtött az utazásai során. Éles, jellegzetes választásai miatt hamar szenzáció lett belőle, úgy tűnt, hogy fittyet hány a konvenciókra és az életkorára is.

Apfelnek nem született gyermeke a férjétől, akivel közel 70 évet éltek együtt, a férfi 2015-ben bekövetkezett haláláig. Iris mindig is rendkívül elfoglalt volt, őrületesen sokat dolgozott, még idős éveiben is ruhamárkák kampányában vett részt, színezőkönyvet dobott piacra, kozmetikai márkával dolgozott együtt egy kollekción, divatcégekkel vállalt együttműködést.

A 102 éves híresség a saját bevallása szerint sosem akart celeb lenni. Az energiabomba nem rendelkezett üzleti tervvel, de az élet elé hozta a lehetőségeket, amiket aztán ő megragadott.

Kiemelt kép: www.facebook.com/IrisApfelofficial