Színes tradíció.

Évek óta tartó hagyomány a húsvéti fa állítása a Somogy megyei Kéthelyen. Az ötlet elindításakor, 2015-ben közel 1200 darab tojás gyűlt össze, egy évre rá már 3000 dísz csüngött az ágakon. Később egy nagy fatojás is készült, amihez egy óriás tojás és egy szalmanyuszi csatlakozott.

2023-ban pedig már 12 ezer húsvéti tojás díszíti Kéthely központját, de minden bizonnyal nagy sikert arat majd az idei év újdonsága, a zöld műfűvel borított Trabant is.

A látványos tojásfán motívumokkal, feliratokkal ékesített, műanyag, horgolt, fából készült tojások és strucctojás is található. Az emberméretű hímestojások és a 3,5 méter magas szalmanyúl mellett a zöld Trabi is megcsodálható. A tojásalagútban éjjelenként világítanak a díszletek.

A tojásgyűjtés szervezése idén is Vancsó Mihályné nevéhez fűződik, de a munkából az egész közösség kiveszi a részét, valódi összekovácsoló erőt jelent a közös készülődés.

Aki figyelmesen szemléli a tojásfát, észreveheti a megye településeire jellemző  mintával és a település nevével ellátott tojásokat: cél volt az is, hogy elkészítsék Somogyország tojásfáját.

Forrás: www.facebook.com/kethelykozelet, kiemelt kép: www.facebook.com/balazs.molnar.56