Mint egy műalkotás.

Nguyen Hung Cuong vietnámi művész nem csak rendkívüli tehetségről, de elképesztő türelemről is tanúságot tesz az alkotásaiban. Egy évtizeden keresztül tyúktojásokat alakított remekművekké, most viszont még magasabbra tette a lécet. A 30 éves művész az utóbbi 3 évben azon dolgozott, hogy óvatosan parányi lyukakat fúrjon egy tojásba, lehetőleg minél többet.

A vietnámi művész elmondása szerint akkor jött az ötlet, amikor olvasott egy török művész, Hamit Hayran Guinness-rekordjáról, aki néhány éve 12 000 lyukat fúrt egy tyúktojásba. Hung ezt nem kevesebb, mint 45 863 lyuk fúrásával döntötte meg (a hitelesítés még tart), a néha hajszálnyi vastag nyílásokat egy strucctojásba faragta. A munka 3 éven át tartott, a legkisebb lyukak szinte nem is láthatók szabad szemmel, ezeket számítógépes képfelbontással sikerült megszámlálni.

A tyúktojáshéj faragása nagyon nehéz és fáradságos munka, de a strucctojásé azonban még nehezebb, mivel annak héja keményebb és vastagabb.

Mondani se kell, hogy a folyamat nagyon sok türelmet igényel. Már a legkisebb kapkodás is mindent elronthat, ezért végig nagyon kell koncentrálni a munkára.