Alapos tervezés.

Az Amszterdamtól nem messze található, ‘Európa virágoskertjének’ is nevezett Keukenhof idén sajnos csak virtuálisan fogadhatta a látogatókat. A meseszép kertben 800 fajta tulipánt csodálhattunk meg, most csak a képernyőn keresztül.

A történelmi parkot 1857-ben, a romantika korában tervezték a Keukenhof-i kastély díszkertjeként. 1950 óta milliónyi tulipánhagyma került elültetésre az évszázados bükkfák árnyékába, a tó köré, a kert egyéb részein. Nem csak tulipánok, de nárciszok, jácintok, egyéb tavaszi virágok is százszámra nyílnak itt.

Ne gondoljuk, hogy a terület nem ad munkát ősszel: ilyenkor készülnek a jövő évi ágyások! Most kisfilmek segítségéve bepillantást nyerhetünk a munkálatokba, megtudhatjuk, milyen lépések előzik meg a kert virágba borulását. Mintegy 7 millió tulipánhagyma kerül most is a kertbe alapos tervezést, pontos méricskélést követően. Először az íróasztal mögött készülnek el a rajzok, amelyeknél figyelembe veszik a terület adottságait, a fák és egyéb növények elhelyezkedését, de az összhatást is. Ezt követően mérőszalagok és botok segítségével mérik ki a pontos ágyásokat.

A kert dolgozói bíznak benne, hogy jövő tavasszal már a valóságban is ki tudják nyitni a kaput a látogatók előtt. Egy biztos: a virághagymák már a földben várakoznak, készülődnek a színpompára.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2axUYcFEPyQ&feature=emb_logo

Kiemelt kép: www.facebook.com/visitkeukenhof