Ragaszkodik a rutinhoz.

A királynő bármit kérhetne reggelire, hiszen elsőosztályú szakács csapat lesi a kívánságát. II. Erzsébet azonban nem híve a változatosságnak és az extravaganciának. 70 éve ugyanazt az egyszerű rutint követi. Kedvence a gabonapehely, tucatnyiból választhat, ezek műanyag dobozokban várják az étkezőben. Közülük is legtöbbször ugyanazt a márkát kéri.

Alkalmanként azonban a királynő is kivétel tesz és ünnepi reggelit fogyaszt. Ilyenkor például rántottát vagy füstölt lazacot, szarvasgombát tesz a tányérjára. Erzsébet nem szeret ilyesmire költeni, csak akkor engedi meg magának a szarvasgombát, ha ajándékba kapja. Kedveli a lekvárt is a pirítós tetején és mindig Twinings teát iszik a nap kezdetén.

A királynő mértéket tart, egyáltalán nem falánk vagy hedonista. Azért eszik, mert a testének táplálékra van szüksége, de nem kerít nagy feneket az étkezésnek.

Sok éven át hallhattuk, hogy a királynő szeret egy pohárka száraz martinit elkortyolgatni az esti rutin részeként, azonban 2021 októberében a királyi sommelier azt nyilatkozta, hogy erről Erzsébet már az egészsége miatt lemondott. Ugyanakkor a vacsorához még mindig elfogyaszt egy pohár édes német bort.

A kedvenc itala pedig állítólag a Dubonnet, ami egy édes, aromás, boralapú aperitif. Mixelve is kedveli, két rész Dubonnet-hez egy részt gint keverve. Állítólag a mai napig megiszik ebből egy pohárral ebéd előtt.