Ezt a meleget lassan már csak vízben lehet kibírni!

Ha strand vagy fürdő, akkor először mindenkinek a nagy, patinás helyek, fürdővárosok jutnak eszébe. Pedig Magyarországon számtalan kisebb fürdő van, amit csak a környékbeliek ismernek, éppen ezért nincs hatalmas tömeg. Érdemes kipróbálni ezeket a helyeket is, hiszen itt a hűsítő vizet igazán nyugalomban, pihenve élvezhetjük.

1. Igali gyógyfürdő

Olajat kerestek, ehelyett víz tört felszínre Igalban. A családias hangulatú fürdőben minden együtt van egy kellemes naphoz!

Honlap: www.igal.hu/Gyogyfurdo

Fotó: www.facebook.com/igaligyogyfurdo

2. Aquacinema Kisvárda (Korábban Kisvárdai Várfürdő)

Élményelemekkel és tanuszodával várja a vendégeket a kisvárdai fürdő. Tisza-parti kirándulások remek kiindulópontja!

Honlap: www.kisvarda.hu

Fotó: www.facebook.com/aquacinemakisvarda/

3. Sára Termál, Hegykő

A termálvizet elsősorban mozgásszervi betegeknek ajánlják, de a nagy parkosított területen, több medence között válogatva mindenki jól érezheti magát. A település a meseszép Fertő-tó partján fekszik, ez a táj a világörökség része.

Honlap: www.saratermal.hu

Fotó: www.facebook.com/saratermal

4. Magyarhertelend, Termálfürdő

Csodálatos környezetben, erdővel körülölelt helyre épült ez a tizenegy medencés strand. Családoknak is ideális helyszín!

Honlap: www.hertelenditermal.hu

Fotó: www.facebook.com/hertelenditermal

5. Nyírbátor, Sárkány fürdő

Kinti és benti medencékkel várja a látogatókat a nyírbátori fürdő. Ha több napra megyünk, érdemes a fürdőhöz tartozó apartmanházakban megszállni, és a pancsolás mellett a gyönyörű Nyírséget is bebarangolni!

Honlap: www.sarkanyfurdo.hu

Fotó: www.facebook.com/sarkanyfurdo

6. Vásárosnamény, Atlantika Vizividámpark

Fóka-show és számtalan csúszda várja a látogatókat Vásárosnaményban. Éjszakai fürdőzésre is lehetőség van szombatonként, és a fókákkal is úszhatunk!

Honlap: www.atlantika.hu

Fotó: www.atlantika.hu

7. Dávod-püspökpuszta, Dávodi strandfürdő

Gyönyörű, családbarát fürdő csúszdaparkkal, kalózhajóval. A Duna-Dráva Nemzeti Park és Mohács környéke is felfedezésre vár, nyaralóhelynek sem utolsó!

Honlap: www.davodfurdo.hu

Fotó: www.facebook.com/davodfurdo

8. Csisztafürdő, Csisztapuszta

Kevés turista ismeri ezt a gyönyörű helyet, amelyet szintén olajat keresve „fedeztek fel”. Egykoron csak kisvasúttal lehetett megközelíteni, és nagy gödrökben fürödtek a látogatók.

Honlap: www.csisztafurdo.hu

Fotó: www.facebook.com/Csisztafurdo