Új otthon.

93 éves korában 2022 májusában meghalt Rosmarie Trapp, Georg von Trapp és Maria Augusta Kutschera lánya. A Trapp családot jól ismerjük A muzsika hangja c. filmből: a forgatókönyv igaz történet alapján íródott, noha a valóságban néhány dolog másként történt. Így például Rosmarie már akkor élt, amikor az igazi Von Trapp család elhagyta Ausztriát.

Rosmarie ugyanis 1929. február 8-án született Salzburg mellett. Ő volt az első Trapp kapitány és második felesége, Maria 3 gyermeke közül. A páros közösen nevelte a férfi előző házasságából született 7 gyermekét is.

A család megtagadta, hogy együttműködjön a náci rezsimmel, az Anschluss után ezért menekülniük kellett. A valóságban nem egy énekverseny alatt léptek le, hanem Olaszországba vonatoztak, mintha csak családi vakáción lennének. A tehetséges muzsikus família végül az USA-ban talált menedéket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Trapp Family Lodge (@trappfamilylodge) által megosztott bejegyzés

Vermont államban telepedtek le. A gyönyörű hegyekkel körbevett síparadicsom, Stowe lett az otthonuk. Egy farmot építettek és az együttesükkel koncerteztek. 1951-ben lett Rosmarie amerikai állampolgár. Az elkötelezett keresztény famíliát az ott élők nagyon kedvelték, Rosmarie szeretett, bájos személyiség volt, sokat sétált, zenét tanított, kötögetőkört és önálló rovatot vezetett a helyi újságban. Érzelemgazdag, érzékeny ember volt, aki nagyon sok mindenkinek segített a nehéz időkben.

Rosemarie húga, Eleonore 2021-ben hunyt el, a 83 éves Johannes viszont, aki már az Egyesült Államokban született, még életben van.