Nagypapa a márka arca lett.

A 70 éves tajvani Csen Szan-jüan nem éppen nyugdíjas hobbival tengeti napjait: pokemonokra vadászik, ráadásul igen profi módon. A „Pokemon nagybácsi”-nak is hívott férfi először unokájától értesült a játékról, és azonnal rabjává vált. Több, mint 45 millió lényt vadászott már le 2016 óta, amikor először vette kezébe a szülinapjára kapott mobilját e célból.

Egészen hosszú bicikliutakra is elmegy, hogy minél több pokemont kapjon el. Nem kispályás: 24 mobilból saját maga állított össze egy szerkezetet – így tudja a legbiztosabban elkapni a fenevadakat.

A játék során a különféle teremtmények valós helyeken bújnak el, így térben is kell mozognunk, hogy megtaláljuk őket. Csen egyébként emellett látnok és feng-shui mester is.  Amikor esténként útra kel, hogy Tajpej parkjaiban pokemonokat kapkodjon, igencsak feltűnő jelenség a biciklikormányra szerelt fura „fegyverével”. 22 mobil a kerékpáron, kettő a zsebében lapul. Egyszerre 9 mobilt is képes figyelni és kontrollálni 10 ujjával. Az sem zavarja, hogy a telefonszámlája az egekbe rúg, imádja ezt a játékot.

Annyira ismert és sikeres a telefonos vadászatban, hogy egy tajvani mobilcég már fel is kérte reklámjához, a márka arcának.