Pereg a rokka.

Jane Crewe sajátos elfoglaltságot talált magának: kutyái, Artemis és Phaidra után gyűjti össze a felhasználható szőrt, majd különböző ruhadarabokat köt belőlük. A 7 éves szamojéd kutyusok vastag bundával rendelkeznek. Ennek az eredetileg szánhúzóként ismert szibériai fajtának van egy réteg puha aljszőrzete, amit glóriának is neveznek.

Az 57 éves, az angliai Corstohpine városában élő, négygyerekes anya a kutyaszőrből egy rokka segítségével fonalat készít, majd a fonálból szépséges és puha pulóvereket, sálakat köt. A készítés során mossa a szőrt, 2-3 napig szárítja, végül fonallá sodorja.

Fotó: SWNS
Fotó: SWNS

A karantén idején 100 szamojéd kutya gazditól kapott szőrt, így bőven volt mivel foglalatoskodnia. Ő fonalat készített az anyagból majd visszaküldte a gazdiknak, akik kedvükre köthettek belőle.

Fotó: SWNS
Fotó: SWNS

Crewe, aki egyébként az állatkert ajándékboltjában dolgozik, azt mondja, hogy ez egy kis varázslat. A fonal, amit glóriának is neveznek, hasonlít az alpaka gyapjára vagy az angórára. A meglehetősen strapabíró fonalból még mackó is készül.

Fotó: SWNS
Fotó: SWNS

A kiemelt kép illusztráció.