Étkek a természetből.

Halmos Mónikát nem kell bemutatni a különleges gasztronómia kedvelőinek.

A 4 gyermekkel, 4 unokával büszkélkedő asszony 25 éve foglalkozik az ehető virágokkal.

Élete során eddig már dolgozott flower stylistként, publikált számos gasztronómiai és kertészeti magazinban, közreműködött szakácskönyvek készítésénél. Elsajátította a gyógy- és vadnövények felhasználásának mikéntjét osztrák és német szakembereknél, kitanulta a zöldség- és gyümölcstartósítást. Nem mellesleg pedig 84 könyvet adott ki az ehető virágok témakörében. 2011 óta vezetője a Rózsakunyhó Alkotóműhelynek, rendszeres előadó, workshopokat vezet, virágos bemutatókat, főzőkurzusokat tart.

A sóskúti asszony eddig számtalan írásában, könyvében igyekezett minket bevezetni az ehető virágok kínálta változatos lehetőségekbe: asztalán az ibolyás palacsintától a mezei zöldturmixon át a turbolyamártásig különleges étkeket találunk.

Halmos Mónika megmutatja nekünk, hogy mennyi kincset rejt az erdő, a mező, a kert. Amit nagyanyáink, dédanyáink még tudtak, hogy milyen finom leves fő a csalánból, üdítő szörp készül a pitypangból, azt mára mintha elfeledtük volna.

Pedig ez a tudás most fontosabb, mint valaha. Itt az ideje megtalálni a fák alatt, a rétek virágjában azt, ami ehető, ami több vitamint és tápanyagot tartalmaz, mint az üvegházi vacak.

A most megjelent e-könyv, a ’Vadon nőtt étterem’ ebben segít nekünk. Fedezzük fel újra a füveket, bogyókat, leveleket, bimbókat, gyomokat. Kóstoljuk meg az akác virágát, a pitypang levelét, a kövér porcsinból készült savanyúságot!

Halmos Mónika munkáiról többet itt olvashatunk, és a könyveit is megrendelhetjük: