Egy kosárnyi osztály.

Az iskolák nem csak hazánkban zártak be a koronavírus-járvány idején, de a világ számos más országában is.

Hollandiában is meg kellett küzdeniük a tanulóknak és tanároknak a digitális oktatással, és a személyes találkozások hiányával is. A gyerekeknek hiányoznak a barátok, a kortársak, a tanároknak pedig a kisebb-nagyobb tanítványok. Hiába látják őket a képernyőn keresztül, az nem ugyanaz a meghitt, szeretetteljes odafigyelés, ami élőben működik.

Ingeborg Meinster-Van der Duin holland tanárnő annyira hiányolja a lurkókat, hogy megkötötte őket fonálból: 23 kis baba segített neki áthidalni a nehéz időszakot.

A Haarlemben dolgozó nő eleinte nem tudta, hogy miként viselje el szeretett kis tanítványai hiányát. Miután a Pinteresten látott egy hasonló munkát, elhatározta, hogy mind a 23 nebulónak megalkotja az apró, fonálból és textilből készülő mását. A tündéri babák a tanulókra jellemző részletekkel rendelkeznek. A ruhájuk is olyan, mint amilyen öltözéket a valóságban is viselni szoktak. Még arra is ügyelt a tanárnő, hogy a szemüveg, a copf, a masni is a helyén legyen. A végén persze saját maga kicsinyített mását is elkészítette az osztályfőnök.

Meinster-Van der Duin végül oda is tudta adni a gyerekeknek a babákat, amikor a tanulók nemrég visszatértek az iskolába (egyesével) azért, hogy elvigyék az épületben maradt dolgaikat. Mondani se kell, hogy a gyerekek rajonganak az apró másokért! A szeretettel készült emlékek biztosan fő helyre kerülnek a gyerekszobákban azután is, hogy újra lehet majd „rendesen” iskolába járni.

Képek: Ingeborg Meinster-Van der Duin