Úgy megölelnélek!

Minden együtt töltött idő kincs, és ezt sajnos sokszor csak akkor értékeljük, amikor szerettünk már nem lehet velünk. Legyen szó egy családtagunkról vagy akár a család kutyusáról, az elengedés nagyon nehéz. A hiányt segíthetnek pótolni az emlékek: a fényképek az együtt töltött boldog pillanatokról, egy ajándékba kapott könyv, a közös kedvenc filmünk, néhány megmaradt személyes tárgy, illetve a ruhái, amelyek mindig őrá emlékeztetnek.

Az Egyesült Királyságban élő Mary Macinnes elbűvölő, bájos mackókat készít bármilyen ruhadarabból, textíliából, takaróból, amit küldünk neki.

Ezek a szorongatni való állatok felelevenítik a szerettünkhöz kötődő emlékeinket, és segítenek átvészelni a nélküle töltött időszakot.

Nem csak halálesetek után fordulnak Maryhez az elhunytak ruháival, olyan kéréseket is szívesen teljesít, amelyek a felidézést szolgálják. Például a csecsemőkori első babaruhákból varrt mackó kedves emlék marad gyermekünk érkezéséről. Az is előfordul, hogy egy hosszabb távollét idejére van szükségünk arra, hogy a családtagunk helyett ölelgethessünk valakit – ilyenkor is jól jön egy maci a kedvesünk ruháiból! És persze a már eltávozottak után is maradhat emlék: egy mackó a nagyi köntöséből, vagy egy másik a kutyusunk kedvenc pokrócából…

Mary általában 5-6 órát tölt el egy-egy maci elkészítésével, ennyi időbe telik, míg megtervezi, kiszabja, összevarrja a kabalát. A megrendeléseket alig győzi, ami nem csoda, mivel úgy tűnik, valóban hiánypótló dologba vágta a fejszéjét!

Közzétette: Mary Mac – 2019. október 27., vasárnap