Veszélyes jelenetek.

1933. április 9-én született művészcsaládban, szobrász apa, festő anya gyermekeként. A kisfiút érdekelték a művészetek, bohócnak készült, de focizott és boxolt is. 17 éves volt, amikor látta ’A púpos’-t egy színházi előadásban, és ez akkora hatással volt rá, hogy elhatározta, színész lesz. Színi tanfolyamra járt, jól álltak neki a komikus, vígjátéki szerepek. 1956-ban már színpadi színészként debütált.

Bár kisebb szerepeket kapott filmekben, a nagy áttörés 1960-ig váratott magára: ekkor készült az azóta már klasszikussá vált ’Kifulladásig’, Godard rendezésében.

A többi már filmtörténelem: ’Riói kaland’, ’Embervadászat’, ’Borsalino’, ’Egy válás meglepetései’, ’A profi’, ’Kellemes húsvéti ünnepeket!’. Híres volt arról is, hogy nem kímélte magát a veszélyes jeleneteknél, elvállalta kaszkadőr nélkül az akciófilmeket.

Cool attitude…

Közzétette: Jean-Paul Belmondo – 2018. február 27., kedd

Közzétette: Jean-Paul Belmondo – 2018. május 26., szombat

2001 óta nem állt kamera elé, egészségi állapotáról időnként aggasztó hírek (stroke, combnyaktörés) érkeznek. Bár nagy nőcsábász volt, az eget verő botrányok elkerülték.

Bonnes vacances !

Közzétette: Jean-Paul Belmondo – 2018. július 8., vasárnap

A franciák legnagyobb csirkefogója, Bébel felnőtt gyermekei és unokái, valamint 70 éves korában született kislánya körében szereti leginkább tölteni az idejét.

Belle année 2019 à tous ! Happy new year !Buon anno !

Közzétette: Jean-Paul Belmondo – 2018. december 31., hétfő