Erdők közt megbújva.

Nehéz lenne hazán legszebb tájai közül egyet kiválasztani, de a Bakony biztosan ott lenne a listán! A sűrű erdők közt megbúvó takaros falvakat nem véletlenül választják sokan a pihenésük helyszínéül.

Nekünk ez a 3 személyes bakonyi kedvencünk:

Bakonybél

A Bakony szívében, egy gyönyörű völgykatlanban fekszik a falu. A környező dombok tele vannak sziklákkal, likakkal, barlangokkal, hűsítő vízű forrásokkal, árnyat adó rengeteggel. Itt kanyarog a szépséges Gerence-patak, de itt találjuk a bencés rend lenyűgöző templomát és monostorát is. A falu szélén Szent Gellért és Szent Günther remeteségének helyét őrzi a Borostyán-kút (Szent-kút) kápolnája a stációkkal valamint a Kálváriával. A legújabb látnivaló a Pannon Csillagda, amelynek segítségével messzi-messzi galaxisokban kalandozhatunk.

Fotó: alpakkaland/Instagram
Fotó: norbagama/Instagram

Németbánya

Pont ilyennek képzeljük azt helyet, ahol el lehet bújni a világ elől: Németbányán vendégszerető nép, sváb, gádoros, házak, nagy kertek, zöldellő rétek, csörgedező patak, rengeteg kirándulóút és végtelen nyugalom vár. A Fő tér kemencéje és kápolnája azonnal rabul ejti az erre járó szívét.

Fotó: nemetbanya.hu
Fotó: Zajza/Wikimedia Commons

Magyapolány

Az Europa Nostra díjas település 43 országos védettségű tornácos bakonyi parasztházzal büszkélkedhet, de egyedülálló, a Magyarpolányi Passiónak otthon adó Kálvária is az 1700-as évek közepéről származó öt stációjával. A Bakony délnyugati lejtőin megépült, erdőkkel körülvett, sváb település a védett épületek mellett rendezett, takaros településképpel és rengeteg kirándulóhellyel várja az ide látogatókat.

Fotó: Civertan Grafikai Stúdió/Wikimedia Commons
Fotó: adamuspatcus/Instagram

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=9toAOFugUac