Gluténmentes szépség.
Az Édes Napok Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására; a Szent István-bazilika előtt több mint negyven kiállító édességeivel találkozhat a közönség – és itt hirdették ki a győztest, azaz Budapest desszertjét is. Idén a nyertes A Sugar Design Cukrászda feketeribizlis-tonkababos-feketeszezámos süteménye lett.
A Revue névre hallgató finom (és gyönyörű!) tortát a zene és a tánc ihlette, no meg a fülledt nyári esték. A krokantpraliné roppanós textúrája a mozgalmas táncot, a fekete szezám az egzotikumot, a bio madagaszkári csokoládé egy cseppnyi luxust, míg a gyümölcsök a frissességet jelentik.
Süteményt alul feketeszezámos piskóta (gluténmentes!) alkotja, amelyet feketeribizlis puha zselével töltöttek be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke mousse kerül belga étcsokoládé ganache-sal és ropogós krokantpralinéval. Mivel a feketeribizli igen aromás és savas gyümölcs, ezért áfonyával párosították, amelyhez nagyon jól passzol a tonkabab. A sütemény tetejét egy mini macaron koronázza meg, melyet tej csokis karamellával töltöttek be és ehető arannyal díszítettek.
Forrás: sugarshop.hu, kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter