Fények és illatok.

A ’Europe Best Destinations’ (Európa legjobb úticéljai) portál minden évben közzéteszi azokat az európai célpontokat, amelyeket leginkább felkeresésre ajánl. Idén télen a karácsonyi vásárokat, adventi fényekkel és díszekkel dekorált városkákat rangsorolták, ha lehetőségünk van, érdemes ezeket felkeresni. A lista hosszú, így jó pár évig ad majd elfoglaltságot.

2021-ben Budapest, Opatija, Zágráb és Ljubljana is az ajánlott karácsonyi desztinációk közé került!
Budapestet az év minden időszakában ajánlják, de karácsonykor különösen varázslatos a város. A fantasztikus fekvés, a lenyűgözően díszített hidak és villamosok mellett meghittebb kis terekre bukkanhatunk, ahol forralt bor és sült gesztenye illata száll. Sokat ad a vásárok értékéhez a kézművesek kínálata. A honlap kiemeli a Bazilika előtti teret és a jégpályát.

Opatijában (Abbáziában) a tengerparti adventi hangulat ragad magával. A gyönyörűen feldíszített város, az utcák és terek, valamint a jégpálya már önmagában is felkeresésre méltó, de a különféle hangversenyek, zenei előadások csak tovább emelik az ünnepi forgatag fényét. A forralt bor mellett forró csoki is kapható és decemberben itt egyébként is minden a csokoládé körül forog.  Mintha egy képeskönyv elevenedne meg: meseinstallációk, Óriási Diótörő figurák, százéves ciprusok és más különleges dekorációk között sétálhatunk.