Emlékszel még rájuk?

Vannak felejthetetlen divathullámok, amelyekre még évtizedekkel később is emlékezünk – no nem azért, mert annyira frenetikusak voltak, hanem épp azért, mert annyira borzasztóan festettek.

Miközben például a farmer folyamatosan képes megújulni és a trapézszabás is visszatért, az aerobic-os hajpántot legszívesebben örökre elfelejtenénk, a nem szellőző, műanyag pufi hótaposóval együtt.

Sőt, akadtak még rosszabb trendek is az elmúlt évtizedekből!

1. 1908 és 1914 között a béklyó szoknya volt divatban, ezt az első olyan nő inspirálta, aki repülőn utazott. Vélhetően az volt az elképzelés, hogy ez a leszorított fazon nem fog felrepülni a nyakunkba, miközben felszállunk a gépmadárra.

2. A lövedékszerű melltartó teljességgel érthetetlen. Nem csak esztétikailag volt bűncselekmény, de vélhetően a nők számára is kényelmetlen lehetett és nem valószínű, hogy örömmel viselték.

3. Az egekbe tupírozott, méhkasszerű frizura elkészítése nem csak sok időt vett igénybe, de aludni sem lehetett benne egy leányálom.

4. Az 1980-as években az volt a menő, ha a blúzban, blézerben, kabátban akkora válltömés volt, amivel egy amerikai focibajnokságon is megállnánk a helyünket.

5. Az aerobic láz az öltözködésben is divatot teremtett, a már említett hajpánton túl a harisnyára kívülről felvett sportbugyi volt nagyon népszerű.

6. A hasitasi most is divat, de az ormótlan, óriási darabok szerencsére már a feledés homályába merültek.

7. A farmer, ami annyira szűk volt, és annyira lenn kezdődött, hogy gyakorlatilag mindent megmutatott egy mélyebbre hajlásnál.

8. Ó, azok a narancssárga emberek! Az agyonszoláriumozott külső szerencsére már nem divat: nem csak ronda volt, de igen egészségtelen is.