Szőke ciklon a kormány mögött.

Az ír veterán rally versenyző, Rosemary Smith jegyzi a legidősebb ember rekordját, aki Forma 1-es autóba ült. A vagány hölgy 2 évvel ezelőtt, 79 éves korában tekerhette a versenyautó kormányát. A tesztvezetésre a Renault Sport 40 éves születésnapi ünnepségén került sor, Rosemary egy Lotus-Renault E21-est irányíthatott.

Teljes gázzal, kilakkozott körmökkel, sminkben kezelte a női autónak egyáltalán nem nevezhető 596 kW-os kocsit dél Franciaországban.

Fotó: Caradvice

Saját bevallása szerint izgult és ideges volt, nem gondolt rá, hogy valaha ilyen lehetőséget kap a sorstól.

Pedig nem kezdő az autóversenyzésben.

Smith egy dublini ruhabolt tulajdonosa volt, mielőtt az 1960-as években lehetősége nyílt beszállni a rallyzás világába navigátorként. Hamar rájött, hogy jobban érzi magát a kormány mögött, mint az anyósülésen.

Fotó: Caradvice

„A szenvedélyem a gyors, nagyon gyors autózás.” – mondja. Jó néhány versenyt megnyerve bebizonyította, hogy a szebbik nemnek is van mit keresnie a benzingőzös világban.

Fotó: Caradvice

Napjainkban a Renault-val dolgozik, többek közt részt vesz egy vezetést oktató iskola működtetésében, és emellett a biztonságos közlekedésre is gyakran felhívja a figyelmet.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=WHL7BKNGuFs