Okos segítség.

A ’WeWALK’, azaz ’Sétálunk’ névre keresztelt fehér bot jóval több, mint egy egyszerű segédeszköz a világtalanoknak. Ez a bot ugyanis az okostechnológia segítségével nyújt teljes körű támogatást azok részére, akik rosszul vagy egyáltalán nem látnak.

Szerintünk ez az eszköz annyira hasznos, hogy akár idősebb, botot igénylők is használhatnák az egyszerű sétapálca helyett!

Az előrelátó tervezők megtalálták a módját annak, hogy az okostechnológiát is beépítsék a termékbe. Ráadásul ez az eszköz nem pusztán mókásabbá teszi az életet, hanem valóban nagyon hasznos, fontos célt szolgál.

Beépített mikrofon, Google-térkép, beszélő segélyszolgálat támogatja azokat, akik a pálcát használják. Ráadásul kompatibilis az egyéb okos eszközökkel, így összekapcsolható például egy okostelefonnal, még egyszerűbbé téve a tájékozódást, navigálást.

A beépített szenzorok figyelmeztetnek azokra az akadályokra is, amelyeket egyébként az okospálca nem venne észre. Mindezek segítségével a világtalanok vagy az idősek sokkal jobban részt tudnak venni a mindennapi életben, nem szorulnak ki a társadalomból, aktív részesei lehetnek lenni egy-egy közösségnek.