Kapd el a ritmust!

Mi várható, ha véletlenszerűen az utcán tartózkodó emberek csoportját hívod táncba? Jókedv, közösség, kapcsolatteremtés.

New York Manhattan városrészében a Grand Army Plaza járdáján egy, “Állj ide a táncos partihoz” feliratú matricát helyezett el az Improv Everywhere elnevezésű, inspiráló utcai előadócsapat.

Fotó: Ari Scott for Improv Everywhere

Számos elhaladó járókelő figyelmen kívül hagyta a sárga feliratot, talán azért is, mert a távolságtartásra figyelmeztető jelnek vélték. Volt, aki elolvasta, vagy lefotózta és végül akadt egy vidám, idősebb hölgy is, aki merészen és kíváncsian odaállt a talpak fölé.

A csapat csak erre várt: amint valaki követte a felszólítást és a feliratra helyezkedett, azonnal egy buli közepén találta magát. Hirtelen ugyanis 100 táncos lépett elő a semmiből, hogy valódi fiesta hangulatot varázsoljon az utcára. Rögtön megszólalt a zene a lejátszóból, a titkos táncosok felpattantak a padról, abbahagyták az újságolvasást, vagy a szemétszedést, amivel addig álcázták magukat.

Fotó: Ari Scott for Improv Everywhere

Az előadócsapat nagyléptékű meglepetés-performanszokra specializálódott, most egy múzeum zenei témájú kiállítását nyitották meg a látványos akcióval.

A matricán álló hölgy először ugyan meglepődött, de a ritmus őt is villámgyorsan elkapta és magával ragadta. Senki sem maradt ki a buliból!