Közös alkotás.

Bárki lehet önkéntes abban a nagyszabású képzőművészeti projektben, amit ez év októberében terveznek tető alá hozni a 2019-es CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.

A világhírű francia képzőművész, Olivier Grossetête “Monumentális épületek kartondobozokból” című projektjében az alkotó kartondobozokból készít az adott városra leginkább jellemző építészeti alkotásokat a város nagyobb tereiben / tereihez és építészeti stílusához igazítva.

Az alkotás nem magányos munka, a művész ugyanis a városlakókkal együtt dolgozik, párnapos műhelymunka keretében készülnek el a papírházak.

Várnak tehát mindenkit, aki rajong Budapestért, és kifejezetten keresik azokat a szeniorokat is, akik szívesen csatlakoznának a munkához! Az önkéntesek ragasztanak, hajtogatnak, illesztenek, de a lebontásban is segédkeznek, hiszen környezettudatos alkotásról van szó. Az impozáns, 15-22 méter magasra tervezett, egy tonnás építmény elkészültéből mindenki kiveszi a részét.

A munkában résztvevők ugyanakkor izgalmas háttértudással is gazdagodnak: betekintést nyernek egyfelől a francia művész esztétikájába és alkotói módszereibe, másfelől alapvető építészeti és statikai ismeretre is szert tehetnek.

A különleges, egyedi élmény során az idősebbek is átélhetik a közös alkotás örömét, új ismeretekkel és ismerősökkel gazdagodhatnak, aktívan tölthetik az idejüket. A műhelymunka résztvevői meleg italt, süteményeket, napi egyszeri meleg ételt, pólót, széldzsekit és napszemüveget is kapnak.

Bővebb információ és jelentkezés:

Nánay Fanni
nanay.fanni@gmail.com
+36/309970115
Skype: fanni.nanay

Forrás és kezdőkép: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál sajtóanyaga