Ki gondolná, hogy evéssel is segíthetünk a hallásunkon, pedig működhet.

A kiegyensúlyozott táplálkozás segít megőrizni az egészségünket, viszont bizonyos élelmiszerek fogyasztásával helyrehozhatók az apróbb károsodások. Ezeket fogyaszd többet, ha szeretnél jól hallani:

Banán

Ez a gyümölcs az egyik leggazdagabb természetes káliumforrás. A kálium fontos szerepet játszik a megfelelő izom- és idegműködésben, a vércukorszint és a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásában, valamint a vér és szövetek folyadékszabályozásában. A belső fülben található folyadék is ide tartozik, a káliumszint csökkenése hallásromláshoz vezethet, ezért a banán fogyasztása segít.

Levélzöldségek

A spenót, káposzta, sóska, mángold és különféle zöld saláták magnéziumban gazdagok, ezért fontos a fogyasztásuk. A magnéziumot leginkább stresszcsökkentő és alvást segítő ásványi anyagként ismerjük, de kutatások a hallásvédő szerepét is kimutatták. Zajhatás után közvetlenül fogyasztva megvédi a fülünket a halláskárosodástól.

Kesudió

Az egyik leggazdagabb természetes cinkforrás. Annak, aki nem szereti, ehet helyette mandulát, diót vagy földimogyorót is, azok is tartalmazzák. A cink fontos szerepet játszik az immunrendszer működésének biztosításában, így megóvhat a fülfertőzésektől. Néhány tanulmány szerint a fülcsengést is mérsékli.

Cékla

Ez a folsavban gazdag zöldség segít szinten tartani a szervezetünkben levő homociszteint. Folsav híján a homocisztein szintje megemelkedik, ami a halláscsökkenéssel is összefüggésbe hozható többek közt.

Forrás: mindenamihallas.hu