Asztalhoz!

Rajongunk azokért a képsorozatokért, amelyek a különböző kultúrákat, népeket, ételeket, embereket mutatják be a világ körül. Egy olasz fotós, Gabriele Galimberti most nagymamákat kapott lencsevégre, ráadásul a főztjükkel. Tudjuk, hogy a nagyik imádnak főzni, ők a családok motorjai, az ő asztaluk körül gyűlik össze mindig a família.

Gabriele két év alatt rengeteg nagyit, nagyanyót, nagymamit, mamát keresett fel, számos országban, hogy megtudja, mit tesznek az asztalra.

Evett jávorszarvas steak-et Alaszkában, hernyókat Malawiban, csípős curryt Indiában, cápalevest a Fülöp-szigeteken, és rengeteg más hagyományos és egzotikus ételt.

A projekt ötletét egyébként Gabriele saját nagymamája adta.

Amikor a fotós első nemzetközi munkája miatt készült elhagyni Olaszországot, a mama természetesen azon aggódott, hogy mit fog majd enni szeretett unokája. Folyton azt kérdezgette, hogy nem-e fog éhen halni Kínában, vagy Afrikában, és nem rejtette véka alá azon véleményét, hogy otthon kellene maradnia, a mama fazeka mellett. Gabriele azonban azt felelte, hogy a nagyvilágban még több millió nagyi él, és ők biztosan örömmel etetik majd.

www.amusingplanet.com