Megküzdöttek a kapcsolatukért.

Hugh Jackman édesanyja, Grace McNeil a fél családját Ausztráliában hátrahagyva tért vissza az Egyesült Királyságba, amikor a színész mindössze 8 éves volt. Az asszony jóformán el sem köszönt a kisfiútól, akit az apa nevelt fel.

Érthető, hogy a gyerekben mély nyomot hagyott édesanyja hiánya. Jackman most már 50 felett van, de még mindig úgy emlékszik vissza, hogy a távozás igazi trauma volt, sokáig hitte ugyanis, hogy az anyja vissza fog térni. Azt a reggelt sosem felejti. Az asszony fején egy törölköző volt, amikor a kisfiú otthonról elindult és elköszönt tőle. Jack nem tudta, hogy ez egy búcsú, elment az iskolába, de mire visszatért, az anyja már nem volt otthon. A következő napon már Angliából táviratozott. Az apa pedig attól kezdve minden éjjel azért imádkozott, hogy a felesége visszatérjen.

View this post on Instagram

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman)

Azóta viszont sok idő telt el és mostanában a színész szívesen oszt meg olyan képeket, amelyeken édesanyjával látható, ahogy épp átöleli az asszonyt, vagy együtt töltik a napjukat.

A színészt és testvéreit, Ralph-ot és Ian-t mind az édesapa, Christopher Jackman nevelte fel. A lánytestvérek, Zoe és Sonya viszont nem Sidney-ben, hanem az Egyesült Királyságban cseperedtek az anya gondoskodása mellett.

Ugyanakkor a színész elmondása szerint soha nem érezte, hogy az édesanyja ne szeretné őt. Később tudta meg, hogy az asszonyt a születése után szülés utáni depresszióval kezelték. Akkoriban nem volt kiterjedt szociális hálózat, hatékony segítség a mentális problémák kezelésére.

Szerencsére az idő gyógyír sok mindenre és azóta az anya-fiú kapcsolat is helyreállt. Sokat beszélgettek, Jack pedig jobban meg tudta érteni az anyja egykori döntését, kiszolgáltatott helyzetét. Megbocsátott neki és azt reméli, hogy még sok időt tölthetnek együtt.