Borszorkányperek helyszíne.

Idstein Frankfurttól nem messze fekvő, 25 ezer lakossal rendelkező település. A kisváros máig megőrizte középkori városképét, melyről favázas házainak homlokzata tanúskodik: mint pl. az 1615-ben épült, faragványokkal gazdagon díszített Killingerhaus. Idstein bájos, színes házikói sajátos hangulatot árasztanak, közülük számos felújítva várja a turistákat.

A germán építészetre jellemző, favázas homlokzatok színei ellentétben állnak az egyébként megszokott struktúrával, vonzzák a szemet. Az épületeket gótikus, barokk, reneszánsz és rajnai elemek gazdagítják.

Idstein egykoron a boszorkányperektől volt hírhedt a 17. században. A városka egyik jelképe még ma is a Boszorkánytorony, a 48 méter magas épület, amelynek legrégebbi része vélhetően a 12. században épült. A város legkorábbi megőrzött háza 1410-ből származik. Valamikor egy vár is állt itt, ám az eredeti várnak mára csak falrészei maradtak meg, az épületben ma internátus működik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lizzie Montgomery (@lizziemontgomerydesign) által megosztott bejegyzés

Idstein evangélikus-temploma egy korábbi gótikus bazilika újjáépítése révén 1677-ben épült. A templom a nassaui grófok temetkezési helye is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Steven Van der Hulst | travel – city & village – photography (@stevenvanderhulst) által megosztott bejegyzés

Idstein fontos helyszín volt a történelem során, elhelyezkedése és bőripara miatt. A II. világháborút követően 11, korábban független falu egyesült a tartományi reformok idején, ebből lett Idstein városa.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Diana (@diana_bummelt_durch_idstein) által megosztott bejegyzés