A királynő hű társai.

Valószínűleg mindenki tudja, hogy II. Erzsébet rajongott a corgikért. Ez a hengeres testű kutyafajta volt a néhai uralkodó mindene, már gyerekkorától kezdve mindig volt corgi társa, gyakran egyszerre több is.

A nemrég elhunyt királynő emlékére most egy olyan kiállítás nyílik Londonban, amely ezt a legendás, szívet melengető kapcsolatot örökíti meg Erzsébet és a corgik között.

Privát és hivatalos fotók egyaránt bemutatásra kerülnek az anyagban. Megismerhetjük az ebek egy részét, például az első kutyusait, Jane-t és Dookie-t, akiket a kis hercegnő 1936-ban kapott. Egy fényképen a híres corgi, Susan is látható 1944-ben a Windsori kastélyban: ez a kutya lett az anyja, nagyanyja, dédanyja számtalan királyi corgi generációnak.

Az uralkodó a Plemboke Welsh corgiból, egy rettenthetetlen terelő kutyafajtából hosszú élete alatt összesen több mint 30-at birtokolt. Szívszorító volt látni a királynő temetésén készült fotókat, ahogy szeretett kutyái elárvultan néznek a gyászmenet után. Két utolsó corgiját állítólag fia, András vette magához.

A Wallace Collection múzeumban nyíló kiállítás II. Erzsébet és corgijai címmel 2023. március 8. és június 25. között lesz látható.

A kiemelt kép illusztráció.