Újratervezés.

Immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest100 hétvégéje, ezúttal szeptember 11-12-én pillanthatunk be a főváros idős házainak életébe. A program 2011-ben indult az OSA Archívum és a KÉK – Kortárs Építészeti Központ kezdeményezésére, a száz éves házak ünnepeként. Az idei esemény témája az újratervezés és az 1921 -1930 és 1945 -1957 között épült, újraépült, átadott házakat mutatja be az ott élők és dolgozók közösségével együtt.

Az önkéntes kutatók listáján közel 400 épület szerepel, közülük kb. 40 megnyitására számítanak. A Budapest100 sikeres civil ünnep, a közösségek és a város fesztiválja, egy hétvége a mindennapos értékek jegyében, ami közelebb hozza egymáshoz a városlakókat, a szomszédokat, a generációkat. A város szellemét a házak őrzik – a történeteket a lakók tudják továbbadni, és erre mindig jó alkalom a Budapest100 hétvégéje.

A cél ma is az eredeti: bemutatni a pincétől a padlásig a házakat, megismerkedni a lakókkal és hozzájárulni új közösségek kialakulásához. Minden program ingyenes.

A Budapest100 eseményeit önkéntesek és lokálpatrióták szervezik a házak lakóinak, illetve a részt vevő intézmények képviselőinek segítségével.

„Minden ház érdekes” – ez a mindenkori mottó. Használjuk ki ezt az egyedülálló alkalmat pillantsunk be a házak életbe!

A felkereshető épületek listáját és sok más hasznos információt itt találunk: Budapest100