Hasznos leírást mutatunk be a kemence tervezéséről, építéséről és néhány alapvető sütési technikáról. Új könyv a láthatáron.
Jana és Reiner Szászországban tájépítésből, kézművességből és környezetvédelmi előadások tartásából élnek. Közös szerelmük a kemencék építése, amelyet megosztanak a most megjelent könyvükben, amelynek címe: Kemencék kint és bent.
Miután tisztázzák a házi kemence működési elvét, részletesen bemutatják a kemenceépítés lépéseit, a tervezési alapismeretektől kezdve a sütőtér kialakításán, falazásán és a kémény építésén át egészen a legjobb építési anyagokig.
Ezt követőn leírják saját sütési tapasztalatukat, a felfűtés gazdaságos módjait, a sütéshez használatos praktikus és házilag is elkészíthető eszközöket. Végül a kenyérsütés gyakorlatába engednek betekintést és még jó néhány recepttel is szolgálnak.
Ahogy olvassa az ember, szinte átlengi a frissen sült kenyér és zsemle illata a szobát. Aki kemence építésén gondolkodik, hasznos és szórakoztató olvasmánynak fogja találni.
Információk:
Cím: Kemencék kint és bent – Saját készítésű modellek, bevált receptek
Szerzők: Jana Spitzer, Reiner Dittrich
Cser Kiadó, 2017
104 oldal
Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 9789632785233
A könyv ára 2990 Ft helyett a Bálint gazdának felajánlott kedvezménnyel: 2156 Ft (a részleteket ld. alul).
Összefoglaló:
A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából – azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból.
A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig.