Július 7-én, pénteken és 8-án, szombaton idén is változatos programokkal várja az érdeklődőket a Koreai Kulturális Központ a Frankel Leó utcában, több mint 8000 négyzetméteren.  A kétnapos rendezvény ingyenes, de regisztráció szükséges.

A legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást a sokszínű koreai kulturális kavalkádban. A programokon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Zene, tánc és workshopok

A Koreai Kulturális Központ színháztermében káprázatos tradicionális zenei és táncos bemutatókkal és workshopokkal készülnek a szervezők. Az érdeklődők felpróbálhatják a koreai népviseletet, a hanbokot, elsajátíthatnak néhány elegáns táncmozdulatot, megszólaltathatják a tradicionális hangszereket és énekelhetnek koreai dallamokat. A K-pop rajongók megcsillanthatják tudásukat, de azokra is izgalmas kihívások várnak, akik még csak most ismerkednek ezzel a műfajjal.

Kézműves foglalkozások, gyermekjátékok koreai módra

Az intézmény minden szeglete tartogat meglepetéseket a kétnapos fesztivál ideje alatt. Az oktatótermekben szakemberek mutatják be a koreai nyelvet, a kalligráfiát, a minhwa festészetet és a koreai foltvarrás technikáját. A kézműves foglalkozásokon bárki készíthet például hanji papír karkötőt vagy lótuszvirágot. A gyermekek kipróbálhatják a koreai tradicionális játékokat.

Színes koreai ételek

A gasztronómiai szerelmeseinek hagyományos koreai ételbemutatóval, kóstolóval és mini workshopokkal is kedveskednek. Korea megismerésének egyik legjobb módja a konyhaművészet megtapasztalása. Ízek, színek, illatok a többezer éves múltra tekintő hansik kulináriából. Elképesztő ízkombinációk: egyszerre csípős, savanyú, sós, keserű, édes ízek, szemet gyönyörködtető színek jelennek meg a tányérra tett fogásokon.

Mindent a koreai szépségről

Az eseményen szakértők mutatják be a koreai szépségipar innovatív megoldásait. A közösségi terekben K-beauty standokon kiderülnek a koreai nők arcápolási titkai, az érdeklődők egyénre szabott szépségápolási tippeket kaphatnak és kipróbálhatják a legújabb koreai beauty termékeket is.

A programokon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött!

Ha szeretnél többet megtudni a KoreaON 2023- Hallyu Common 2023 programokról, kövesd az esemény Facebook-oldalát.