Nem pihennek a kertészek.

A világ egyik leghíresebb és talán legszebb kertje Keukenhofban található: minden évben milliók kelnek útra, hogy gyönyörködjenek a színpompás tulipánokban, nárciszokban, jácintokban. A hollandiai parkban 7 millió hagyma várja, hogy szárba szökkenjen, majd szirmot bontva gyönyörködtessen minket.

A kertészek fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a kert teljes pompájában ragyogjon. Igaz, hogy most nincsenek látogatók, ám ez nem változtat a munka mennyiségén. Az ágyások ugyanolyan gondozottak, a virágok ugyanolyan gyönyörűek, a táj ugyanolyan festői, mint bármely másik évben.

Szerencsére azonban egy holland tájfotós, Albert Dros bejutott a lezárt területre, hogy megmutassa nekünk, milyen a tavasz idén Keukenhofban. Dros rajong a tulipánokért, és – öröm az ürömben – most zavartalanul kattintgathatta a gépét, nem kellett a turisták hadát kerülgetnie. A kert vezetői egy egész napra beengedték, mert úgy vélték, hogy a sok szépséget most is mindenkinek látnia kell – még ha csak virtuálisan is.

Így alkalmunk nyílik körbenézni és megcsodálni mindent: a jácintok kék folyamát, a vibráló színeket, az ikonikus szélmalmot, a szivárvány minden színében pompázó tulipánfejeket, a fák árnyékában meghúzódó tavacskát.