Színek és formák.

Lenyűgöző természeti folyamatok zajlanak a fejünk felett nap mint nap, mindössze fel kell pillantanunk az égre. Hihetetlen színek és formák, úszó, rohanó, kavargó, kergetőző felhők. Mérges lila, szomorú szürke vagy rikító rózsaszín alakzatok.

Nem túlzás azt állítani, hogy vakok vagyunk a világ csodáira.

Nem vesszük észre, hogy mennyi szépség van körülöttünk és az idejét sem tudjuk annak, hogy mikor álltunk meg utoljára megcsodálni, hosszasan szemlélni a kergetőző felhőket. Talán, aki vidéken lakik, vagy tudatosan keres időt arra, hogy kiszakadjon a városból, többet kémleli az eget. A betontengerben gyakran nem is látjuk a felhőket, eltakarják őket az épületek, a vezetékek, oszlopok.

A szín felettünk folyamatosan változik.

Akadnak ugyan felhőtlen napok, de az esetek többségében aprócska bárányfelhők, hatalmas gomolyagok, szomorú rétegek, fenyegető sötétségek, könnyed kis habok játszadoznak az égen. Végtelen a színek, formák, alakzatok, textúrák tárháza. Mintha mesélnének, történetekké állnának össze, festménnyé merevednének.

Már számos tanulmány bizonyította, hogy nem csak a testnek, de a léleknek is jót tesz a szabadban, lehetőleg természet közelében eltöltött idő.

A körülöttünk lévő fák, növények, állatok, felhők, szitakötők, pókhálók megfigyelése bizonyítottan feltölt és kikapcsol. A felhők azok, amelyek segítenek megállni, szemlélődni, elmélyülni, rácsodálkozni, lassítani. Ebben a rohanó, kaotikus világban igazán nagy szükségünk van rájuk.

Akár hisszük, akár nem, még egy Felhőket Nagyrabecsülő Társaság (https://cloudappreciationsociety.org/) is létezik! Ennek tagjai hangsúlyozzák, hogy felhők nélkül az életünk sokkal szegényebb lenne, sokan igazságtalanul keltik rossz hírüket.

A természet szülöttei, fantasztikus látványban részesítenek miket. A felhőtlen kék ég iszonyú unalmas lenne minden egyes nap! Ők segítenek kifejezni az atmoszféra hangulatát, és teret adnak az álmodozásra.

Álljunk hát meg rendszeresen és csodáljuk meg a felhőket is!