Narancs, lila, sárga mezők.

Szinte el sem hisszük, amit látunk, hogy ezek a képek valódiak és nem manipuláció eredményei. A kalifornai szupervirágzás egy vizuális bomba. Anza-Borrego sivatagjaitól a hatalmas kiterjedésű Carrizo Plain National Monumentig, a szezonális esőzések eredményeként egybefüggő virágtengerben gyönyörködhetünk. Elsősorban narancsban, lilában, sárgában pompázik a virágszőnyeg.

Nem véletlenül hívják szupervirágzásnak azt, amikor több vadvirágfaj egyszerre nyílik, színekbe borítva a domboldalt.

Ez általában a száraz, sivatagos területeken következik be, amikor nagy mennyiségű esőt követően hűvösebb idő jön és a nedvességet a talajba zárja. Ilyenkor milliónyi virág bontja egyszerre a szirmait.

California wildflowers

California Poppies "Superbloom"

A virágözön főszerelője a kaliforniai kakukkmák, egy narancssárga virágú, a mákfélék családjába tartozó egynyári növény. Ezen kívül nem kevés menyecskeszem, mézontófű, valamint az őszirózsafélék családjába tartozó, élénksárga virágú, helyben őshonos Layia platyglossa (coastal tidytip) borítja a területet.

Még a műholdfelvételeken is jól látszik az egyedülálló virágözön.

Fotó: NASA
Fotó: 45SURF Hero’s Odyssey Mythology Photography/Flickr
Fotó: Fotó: 45SURF Hero’s Odyssey Mythology Photography/Flickr

Fotó: Kurt Lawson
Fotó: blmcalifornia/Flickr

Antelope Valley California Poppy Reserve California Superbloom Wildflowers!

Wildflower Bloom - Antelope Valley California

California Superbloom! God Spilled Buckets of Paint Antelope Valley Poppy Reserve Superbloom! California Spring Wild Flower Super Bloom Elliot McGucken Fine Art Landscape & Nature Photography! Nikon D850 & AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR Nikon!

California wildflowers

Carrizo Plain God Spilled the Paint! Carrizo Plains National Monument Superbloom Wildflowers! Epic California Wild Flowers Super Bloom! Elliot McGucken Fine Art Cali Photography! God Spilled a Bucket of Paint!

https://www.flickr.com/photos/herosjourneymythology45surf/40009100011/