Így próbál segíteni a kicsiknek elfogadni ezt a másságot.

A vitiligo a bőr tartós, pigmenthiányos foltokkal járó rendellenessége. Ilyenkor a testen különböző formájú és kiterjedésű fehér foltok jelennek meg. Az oka ismeretlen és nem gyógyítható, ezért meg kell tanulni vele együtt élni.

João Stanganelli, a 64 éves nagypapa is ezzel él. 38 éves korában kezdett el jelentkezni a pigmenthiány, de igazából szívproblémája miatt váltott életmódot. A gasztronómia világáról nyergelt át a horgolásra. Az első foltos babát unokájának készítette, mert azt szeretett volna valami különlegeset alkotni, ami majd emlékezteti rá a kicsit. Vitilindának akkora sikere lett, hogy nem állt meg egyetlen babánál.

Először ugyan nehéznek találta a horgolást, de nem adta fel. Nagyon jól tette, hiszen sok gyermeknek okoz örömet a különleges alkotásaival.

Az ilyen bőrrendellenességgel élő gyermekeknek segít elfogadni magukat és jobb kedvre deríti őket.

Nem csak ezekre a gyerekekre gondolt a nagypapa, más problémákkal küzdő gyermekeknek is sokat segít a babákkal. Készített már vak babát és tolószékest is.

Szeretné elfogadtatni saját magukkal és a másokkal is azokat, akik ilyen vagy olyan okból kicsit másképp élnek. Kedves gesztus, csodás kreativitás. Sok ilyen emberre van szüksége a világnak!

Forrás: BrightSide