Rab, kiemelkedő műveltséggel.

1926. október 18-án született Miskolcon Bodnár Gizella néven, rendezett hátterű családban. Kassán végzett tanárként, irodalom-történelem szakon. Már az 1950-es években ismert volt a hatóságok előtt, mint besurranó tolvaj.

Nevét – „Repülős Gizi”- onnan kapta, hogy az akkoriban létező belföldi járatokkal utazott a lopások helyszínére, bár ő ezt egész életében tagadta (noha repülőjegyet is találtak nála).

Saját maga azzal indokolta a kleptomán hajlamát, hogy gyerekkorában agyhártyagyulladása volt, amelyből Szent-Györgyi Albert gyógyította ki. Vélhetően azonban valóban beteg volt, egyszerűen örömet szerzett neki a lopás, nem bírt vele leállni. Több mint 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre a bíróság, összesen 40 évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült. Hatszor szabadult közkegyelemmel. Nem csak itthon dolgozott, Amszterdamban, Londonba is lopott, Párizsban viszont magyarnóta-énekesként is karriert futott be. Utolsó éveiben Komáromban élt, de itt is elfogták, sőt, még az osztrák határnál is, túl a 90-en. Egy börtönőrnő úgy jellemezte Repülős Gizit, hogy az átlagbűnözőnél jóval műveltebb, jóindulatú ember volt, akinek örömöt szerzett a lopás.

2019.február 6-án hunyt el.