A magas stréber.

1949. október 8-án született New Yorkban Susan Alexandra Weaverként, családjában több a színész, édesapja pedig az NBC televízió igazgatója volt. A Sigourney nevet 14 évesen kezdte használni A nagy Gatsby című novella egyik mellékszereplője, Sigourney Howard után.

Susant gyerekkorában sokat csúfolták magassága és strébersége miatt. A Stanfordon szerzett diplomát, majd a Yale drámaszakára járt, itt kezdett feltűnni kisebb szerepekben.

1979-ben robbant be A nyolcadik utas: a Halál Ripley-jeként. Máig ezzel a szereppel azonosítják, a film nem csak ismertséget, de Oscar-jelölést is hozott neki.

Ezt követte a Szellemirtók, majd olyan komoly témájú filmekben szerepelt, mint a Gorillák a ködben, vagy a Tökéletes másolat. A Ripley filmek folytatása sem maradt el, a színésznő közel 50 évesen is kirobbanó formába hozta magát a szerep kedvéért.

View this post on Instagram

#sigourneyweaver

A post shared by Sigourney Weaver (@sigourney.weaver.official) on

35 éve Jim Simpson rendező a férje, egy lányuk van, aki szintén színésznő. Weaver elkötelezett természetvédő, a Nemzetközi Gorilla Alapítvány támogatója és nyíltan vállalja politikai nézeteit is.