Piszkafából díva.

Sofia Villani Scicolone néven született 1934. szeptember 20-án, Rómában. Az apa elhagyta a családot, nagy szegénységben éltek, a sovány, beteges kislányt piszkafának csúfolták. Amikor azonban felserdült, egyre többen figyeltek fel a lány szépségére, anyja pedig függönyből varrt neki ruhát, hogy egy nápolyi szépségversenyen indíthassa. A megmérettetésen második helyezést ért el: 35 dollárt nyer, és egy jegyet Rómába.

Az ambiciózus anya az egész családot a fővárosba költöztette, és állandó statiszta állást szerzett lányának, aki hamarosan egy nagy magazin modelljeként is leszerződött. A lány véletlenül találkozott a jóval idősebb, nős Carlo Ponti producerrel, aki próbafelvételre hívta. Nehéz elképzelni, de állítólag ott nem volt elég fotogén, azonban Ponti kitartott, és elhatározta, hogy sztárt csinál pártfogoltjából. Javaslatára a lány felvette a Sophia Loren nevet, és hamarosan főszerepet kapott az Aida-ban. A siker nyomán Loren egyre több szerepet kapott, immár nemcsak Ponti pártfogása, hanem saját tehetsége okán is.

"Each flower is a soul opening out to nature." – Gerald De Nerval

Közzétette: Sophia Loren – Official – 2019. július 17., szerda

Az igazi népszerűséget a Nápoly aranya hozta meg számára.

Temperamentuma, könnyedsége, érzékenysége hamarosan nem csak Itáliában, de az egész világon sztárra tette. Sorra forgatta a filmeket Olaszországban és a tengerentúlon: Kenyér, szerelem, és…, Házasság olasz módra, Szókimondó asszonyság, A hong-kongi grófnő.

Pályafutásának csúcsa az Oscar-díjat is hozó Egy asszony meg a lánya.

A 60-on túl is filmezett (Pret-a-porter-Divatdiktátorok, Még zöldebb a szomszéd nője).

Legkedvesebb partnere Mastroianni volt, és persze Cary Grant, akivel szerelembe esett, de végül mégis Ponti volt az, akinek a kezét adta. 50 éves házasságuk alatt 2 fiuk született, a ma már többszörös nagymama Sophia-nak egyik menye egy magyar hegedűművész.

Sophia példás családanyának bizonyult, ami a sztárvilágban kevésbé jellemző.

Lady in red.

Közzétette: Sophia Loren – Official – 2019. június 5., szerda

Példaképe az olasz anyáknak, nagymamáknak, háziasszonyoknak. Ugyanakkor remek üzletasszonynak is bizonyult, szakácskönyveket írt, szemüvegkeretet reklámozott.

https://www.youtube.com/watch?v=WQCwuC6s8sc