Új köntösben az ünnep főszereplője.

Van, akinél a karácsonyfa kicsi és tömött, másoknál feltétlenül a plafonig ér. Akad, aki csak natúr díszeket és mézeskalácsot akaszt rá, mások viszont nem tudják elképzelni girlandok és szalagok nélkül. Vannak műfenyőpártiak, és olyanok is, akik a gyökérlabdás fára esküsznek. Egy valami azért biztosnak látszik: a karácsonyfa mindenhol zöld. Eddig legalábbis így volt.

Néhány éve azonban – Amerikában – megjelentek a színes fenyők. Valódi fák ezek, csak éppen színesek, például lila, kék, arany vagy rózsaszín színben pompáznak.

Van, ahol titkos módon színezik a fákat, máshol pedig egyenesen magunk választhatjuk ki a festéket, amit aztán segíthetünk is felvinni a kiválasztott fenyőre. A pirostól az aranyig, szinte bármilyen színben tündökölhet a fánk.

Az Instagramon megjelent képeket elnézve úgy tűnik, az Egyesült Államokban megkezdték hódító útjukat a színes karácsonyfák. A vevők által választott fák között lilát, bordót, rózsaszínt, kéket is találunk. Akadtak sportrajongók, akik a kedvenc csapatuk színeit kérték a fára, és volt olyan is, aki nem tudott a színek között dönteni, így szivárványszínű fát választott.

Fotó: Instagram/dariopolis1
View this post on Instagram

Dude gave this tree TWO thumbs up!!

A post shared by Casey Kurz (@storygirlart) on