Virágerdő közepén.

Tudjuk, hogy Hollandia a tulipánok hazája, így aztán nem meglepő, hogy a világ „legtulipánosabb” helyének is a kis ország ad otthont. Keukenhofban, Amszterdamtól nem messze több, mint 7 millió virág várja, hogy teljes pompájában ragyogjon a látogatók örömére.

Ebben az évben a híres kert március 21. és május 19. között várja a virágok szerelmeseit!

A szépséges tavaszi hagymásból 800 fajtát csodálhatunk meg a 32 hektáros birtokon.

Az idei év témája a „Flower power”, azaz a mindent átható viráguralom lesz. A meseszép kertecskék mellett minden nap virágbemutatókkal, ehhez kapcsolódó eseményekkel várják a látogatókat. Illatok, színek, hippik, béke, zene, inspiráció: Keukenhof nyitásának 70-dik évfordulóján is érdemes lesz felkeresni a helyet!

https://www.instagram.com/p/BgEkMR5lbkD/?utm_source=ig_embed

A történelmi parkot 1857-ben a romantika korában tervezték, a Keukenhof-i kastély díszkertjeként.

1950 óta milliónyi tulipánhagyma került elültetésre az évszázados bükkfák árnyékába, a tó köré, a kert egyéb részein. Nem csak tulipánok, de nárciszok, jácintok, egyéb tavaszi virágok is százszámra nyílnak itt. Idén ismét elkészül a több, mint 50 000 hagymásból álló mozaik is.

https://www.instagram.com/p/BgM0BK5FeDT/?utm_source=ig_embed

A birtokon sétálva különböző tematikájú kertekbe csöppenhetünk. A Történelmi Kert 400 év tulipántermesztését mutatja be, Cupido kertjében megállhatunk egy csókra a Csókkapunál, az Üdülőkertben pálmafák alatt üldögélhetünk, a Lázadók Kertjében mindent szabad, ami máshol tilos, a Teakertben csupa olyan növény nő, amelynek leveléből, virágjából teát készíthetünk.

https://www.instagram.com/p/BgM-Q1knk7h/?utm_source=ig_embed

Forrás: keukenhof.nl