Mindenki jól jár.

Lehet-e elbűvölőbb dolgot elképzelni a Menhelyi Cimborák Olvasóprogramnál? Ez a projekt a gyerekeket és a kutyákat hozza közelebb egymáshoz, és mindenki jól jár: az ijedt, félős menhelyi kutyusok társaságot és megnyugvást nyernek, a gyerkőcök pedig nem csupán az olvasást gyakorolják, de barátra is lelhetnek, valamint sokat tanulnak a felelős állattartásról.

A tündéri fotókon láthatjuk, hogy a program máris milyen sikert aratott a résztvevők körében.

A Missouri államban működő menhelyen 6-15 éves gyerekek olvasnak fel négylábú barátainknak. Minden nebuló egy-egy kutyus ketrece előtt ül, és miközben mesél, a képeket is megmutatja az érdeklődő ebnek. A gyerekek egyébként az alkalom előtt egy 10 órás felkészítésben részesülnek, ahol megtanulják, hogy miként kommunikáljanak a kutyusokkal és hogyan készítsék fel őket arra, hogy egy család részévé váljanak. Ez a fajta közeledés a kutyákat is bátrabbá teszi, s ne feledjük: ezek az ebek félnek, sok esetben rossz emlékek miatt az emberektől.

A végső cél az, hogy a kutyusok befogadó, szerető otthonba kerüljenek, ahol ők is megtapasztalhatják, milyen a gazdikkal együtt élni.

Képek: art-sheep.com