Mesélsz nekem?

Amikor Katheryn Strang telefonja megszólalt, és egy hang azt mondta, hogy megtalálták a kutyáját, a nő kishíján elájult. Nem akarta elhinni, amit hallott.

Dutchess, egy foxterrier még 2007-ben szökött valahogy ki a nő floridai otthonából. A most 14 éves kutyát több mint 1600 km-rel arrébb, Pennsylvania államban találták meg.

A kistermetű kutyus éhesen reszketett a metróban, egy bunkiban. A megtaláló egy menhelyre vitte, ahol leolvasták a chipjét. Így sikerült eljutni az eredeti tulajdonoshoz, Floridába.

Fotó: Humane Animal Rescue

Katheryn azonnal autóba pattant és meg sem állt addig, amíg 18 órával később meg nem érkezett a helyszínre.

Fotó: Humane Animal Rescue

Az érzelmes egymásra találás már a kamerák előtt történt. Noha a kutyus még mindig félősnek tűnt, gazdája olyan szeretettel ölelte magához, mintha már soha többé nem akarná elengedni. A négylábú talán már nem emlékezik a 12 évvel ezelőtti körülményeire, de ahogy hazaérnek, biztosan sok minden eszébe fog jutni – ismerősek lesznek a szagok, a fények, a tárgyak.

„Hol voltál? Mesélsz nekem?” – kérdezgette Katheryn a kutyust, miközben ölelte. Dutchess előtt fárasztó napok állnak, nemcsak visszaautóznak, de meg kell ismerkednie új lakótársaival is: 3 macskával és egy kutyával.

Reunited! WATCH LIVE: After being lost for 12 years, Dutchess is finally meeting her owner again!

Közzétette: Humane Animal Rescue – 2019. október 11., péntek

Sokan vannak hasonló helyzetben, ők most reményt kaphatnak, hogy nem érdemes feladni a keresést. Lehet, hogy négylábú társunk épp egy világkörüli úton van, miközben mi otthon aggódunk…