Ismerős színek és illatok.

Ó, a nagymama kertje! Mindig virágzott valami. A tarkabarkaságban nem volt mértani rend, de éppen ez a bujaság adta a hangulatát, báját, varázsát. Sokan szeretnék ezt a vidéki romantikát újra becsempészni a kertjükbe, ezért összegyűjtöttünk néhány növényt, ami aligha hiányzott a nagyi kertjéből.

Mályvarózsa

Napos helyre ültessük, óvjuk a széltől. Újraveti magát, változatos színekben létezik, magasságával is kitűnik.

Szagos bükköny

Napos helyre ültessük, és élvezzük a kellemes illatot, amit áraszt. Ne feledkezzünk meg a támasztékról, rácsról, amire könnyen felkúszik.

Kerti vaníliavirág

A kellemes vaníliaillatú, lila virágú növényt hazánkban egynyáriként nevelhetjük.

Kleopátra tűje

Nagytermű, egynyári dísznövény. Különleges megjelenésű, a virágai fürtökben állnak, és minden virágból egy póklábra hasonlító porzószál áll ki.

Sarkantyúfű

Az évelő virág a virágágyások magasabb növényei közé tartozik. Színe lehet fehér, rózsaszín, lila, kék, romantikus hangulatot csempész a kertekbe.

Ólomvirág

A gyönyörű, különleges kék füzérvirágzatú kúszó növény dézsában is nevelhető. Régen egyébként ólommérgezés esetén alkalmazták, innen ered a neve.

Piros gyűszűvirág

Lenyűgözően látványos, hatalmas, harangalakú virágai vannak ennek a magas, kétnyári növénynek. Különösen jól mutat falak előtt, háttérként, de kisgyermekek mellett ügyeljünk arra, hogy a növény erősen mérgező!

Tarka árvacsalán

Nem a virágjával, hanem a szép leveleivel díszít. Árnyékosabb helyen is megél.

Nagyvirágú porcsin

Gyerekkorukban kukacvirágnak hívtuk az élénk, vidám színeivel díszítő növényt. Jól bírja a szárazságot, napos helyre ültessük.