Burokban érkezve.

101. életévükben voltak, gazdag és hosszú élet adatott nekik: Sebál Edit és Sebál Teréz Magyarország legidősebb ikerpárjaként vált ismertté.

A lányok 10 perc különbséggel látták meg a napvilágot, 7 hónapra, burokban érkezve 1921. november 23-án, Cegléden. Az egész életüket egymás mellett, egymást segítve élték és most együtt is távoztak: 18 nap különbséggel hagyták itt a földi világot.

Editet február 15-én temették el Cegléden néhány hete elhantolt húga, Teréz mellé. Az ikreket néhai férjeik mellé helyezték örök nyugalomra a Kálvária temetőben.

A KÖD egy Facebook-bejegyzésben tette közzé a hírt, amelyben az ikerpár életét is bemutatja: megtudhatjuk, hogy a lányok egy malomban kezdtek dolgozni, itt ismerték meg a férjeiket is, a Ladányi fivéreket. Mindkét esküvőre 1945-ben került sor. A családok egymás mellett laktak kertes házban és nagyon sok időt töltöttek együtt, miközben vendégeket is gyakran fogadtak.

„Együtt gondozták a kertet, együtt jártak a boltba, piacra és egymással állandóan megbeszélték a világ és az egyre népesebb család sorát. Ott segítettek a famíliában, ahol csak kellett. Még kilencven fölött is kora reggel egymást hívó telefonnal kezdték a napot. Mindig békességben voltak mindenkivel a Rózsa utcai portákon, ahol szépen, csendesen éldegéltek. Mindhalálig kedvenc ételük volt a körömpörkölt, a töltött káposzta, a pacalpörkölt és a kelt tészta. A mérhetetlen gazdag volt az életük: négy gyermek, hét unoka és tizenegy dédunoka őrzi emléküket.”

Isten nyugosztalja őket!

Forrás: A KÖD jelenti/Facebook