Visszajött a halálból.

A hősök köztünk élnek, ezt nap mint nap tapasztaljuk. Egy nemrég a világhálóra felkerült történet nem csak azt bizonyítja, hogy a hétköznapi ’kisemberek’ között is micsoda nagyságok rejtőznek, de biztosan könnyeket is csal mindenki szemébe.

A 25 éves Xavier Dimples egy fotót tett közzé, amin 2 éves fiával és egy férfival látható. Az idősebb úr nélkül ma már Xavier sem élne, ugyanis 23 évvel ezelőtt ő volt az, aki megmentette a fiatalember életét. Xavier 2 éves volt, amikor a házuk kigyulladt, a lángok pedig csapdába ejtették a kisfiút. A gyermek már majdnem meghalt, amikor egy bátor tűzoltó, Jeff Ohs bement érte és kimentette az égő házból. A füstmérgezést szenvedett fiúcskát újraélesztette és visszahozta a halál torkából. Xavier akkor egy hónapot volt még kómában, mígnem lassan felépült a szörnyű esetből.

Most, 23 évvel később, Ohs és Xavier együtt mosolyognak a kamerába, utóbbi 2 éves fiával közösen. Jeff kezében tarthatta egykori hőstettének ’élő következményét’.

A fiatalember néhány drámai képet is megosztott arról, ahogyan anno a tűzoltók próbálták meg újraéleszteni. Még a boldog végkifejlet tudtában is nehéz ezeket végignézni könnyek nélkül.

Szerencsére most már Xavier boldog családapa, aki büszkén adta kisfiát annak az embernek a kezébe, akinek szó szerint az életét köszönheti.

Ohs egyébként azóta is tűzoltóságnál dolgozik, egyfajta szószólóként, a szakmai kiégéssel kapcsolatban ad tanácsokat. Felesége, Mynda pedig a tűzoltókkal való kapcsolatok házasságok szakértője – ez nem egy könnyű szakma, veszélyes és igen megterhelő fizikailag, lelkileg egyaránt.

Ami majdnem tragédiával kezdődött, az barátsággá érett az évek alatt.

Miután a fiatalember ismertette a történetet, a közösségi média felkapta, a tűzoltót őrangyalnak, akcióhősnek nevezték, Xavier pedig ezzel teljes mértékben egyetért. Nem maradt  el Jeff megható válasza sem: „Barátom! Te egy harcos vagy. Őszintén megijesztettél aznap. Annyira örülök a végkimenetelnek. Szeretlek titeket!”

A kiemelt kép illusztráció.