A diszkó örök!

Az elmúlt évtizedekben a hivatalos Nemzetközi ABBA Rajongói Klub egy egyszerű magazinból az ABBA-történet megkerülhetetlen részévé nőtte ki magát. A világ ABBA rajongóit egyesítő szervezet iránt most még nagyobb az érdeklődés, mint valaha. Hiszen az ABBA újra összeállt és zenélni kezdett!

Agnetha, Björn, Benny és Frida maguk is aktívan támogatják és segítik a klub működését. Hasonlóképp partnerek a lemezcégek és az ABBA múzeum is.

A klub minden évben 4 kiadványt küld a tagoknak, ezek nem egyszer exkluzív, családi fotókat tartalmaznak. A közösségi médiában rendkívül aktívak, naprakészen szolgáltatják a híreket a legendás svéd zenekarról. Nyereményjátékokat szerveznek, ahol belépőkhöz, dedikált tárgyakhoz lehet jutni. Exkluzív lehetőségeket biztosítanak premierekre, előadásokra. A múzeum megnyitásával különleges túrákat is szerveztek, ahol a stúdiókba lehetett bepillantani.

A Nemzetközi ABBA hétvége a világ legnagyobb ABBA bulija. Minden év áprilisában több száz rajongó gyűlik össze Roosendaal-ban, Hollandiában, a klub székhelyén. Diszkó, videó show, kiállítás, lemezvásár, relikviák, sztárfellépők színesítik a rendezvényt.

A klubot 1986-ban alapították és hivatalosan elismerten működnek. Érdekes módon nem Svédországban, hanem Hollandiában fogtak össze a rajongók, hogy egy szervezetben egyesüljenek.

A klubnak bárki tagja lehet a nagyvilágból. Az éves tagdíj 20 euro, amiért tagsági kártyát, 4 magazint, ajándékot kapunk, valamint részvételi lehetőséget a játékokon és kedvezményes belépőket mindeféle ABBA-val kapcsolatos eseményre.

Kiemelt kép: AVRO – FTA001019454_012 from Beeld & Geluid wiki/Wikimedia Commons