A fesztivál legcukibb arca Irén néni.

A történetek összekötnek, ráadásul itt mindenki beleköthet: a marosvásárhelyi KULT Alternatív Kulturális Fesztivál nem kis célt tűzött ki maga elé. Elindították azt a fesztiválsálat, amit júniusra rekorder méretűre szeretnének növelni.

A sálból már 380 méter összeállt, mégpedig úgy, hogy az önkéntes kötögetők eddig elkészült darabjait egybehorgolták.

Most az adventi fesztivál keretében folyt a munka, de a nyár kezdetéig bárki besegíthet a nyakbavaló elkészültébe. A szervezők kérése annyi, hogy a sál szélessége 20 centiméter legyen. Eddig már “belekötött” a sálba több író, színész, ismert ember Erdélyben és az országhatárokon kívül is.

Mostanra 380,2 méter sál készült el, a szervezők szándéka szerint még négyszer ennyit kell kötniük, vagyis kb. 1,2 kilométert, hogy megdöntsék a magyar rekordot, ezért a világ bármelyik részéről örömmel fogadnak sálakat. A világcsúcshoz pedig még nagyobb összefogás szükséges, azt ugyanis egy norvég hölgy tartja egy 4565 méteres sállal.

Az adventi fesztivál színfoltjaként több kategória nyertesét is megválasztották. A leghosszabb sál kategóriát a medgyesi Lídia Kör nyerte el, akik összesen 68 métert kötöttek.

A legextrémebb helyeken kötő kategóriát Gáspár András és Zichó Viktor vitte el. András a víz alatt, Viktor két keréken kötött a sálhoz.

A leglelkesebb település díjat Székelyhodos érdemelte ki, ahol a tanítónő vezetésével a falu apraja-nagyja kötött. Irén néni, a fesztiválunk legcukibb arca a legidősebb kötögető díj tulajdonosa, hiszen 90 éves és már 82 éve köt.

Júniusig folytatódik a sálak begyűjtése, bárki beleköthet a projektbe:

Kiemelt kép: www.facebook.com/kultfeszt