Fáradhatatlanul segít.

Tudjuk, hogy a menhelyek tele vannak gazdira váró kutyusokkal. És miközben az ebek kitartóan várakoznak, a róluk történő gondoskodás rengeteg feladatot ad, hiszen etetni-itatni-sétáltatni kell őket. Lenyűgöző az a munka, amit a dolgozók és az önkéntesek végeznek nap mint nap.

Akad, aki még 89 évesen is úgy érzi, hogy fontos segíteni!

Az Angliában élő Maisie Green pontosan ilyen, eddig 450 takarót kötött a jobb sorsra érdemes kutyusoknak. A meleget adó, puha plédek nagy segítséget jelentenek az állatoknak.

Néhány évvel ezelőtt egy kutyamenhely (Dogs Trust) állt elő az ötlettel, kötött takarókat kértek a négylábúak számára. A kezdeményezés segített a hajléktalanokkal élő kutyusoknak abban, hogy túléljék az utcán a hideg téli napokat.

Green számára vonzó volt, hogy kötéssel segíthet az állatoknak, mivel az asszony imádja a kötőtűket munkára fogni.

„Nagyon szeretek kötni és rajongok a kutyákért is, így csodálatos, hogy ezt a két dolgot ötvözhetem!” – lelkendezett a nő.

Maisie-nek 3 napra van szüksége egy takaró elkészítéséhez, a kutyapulcsi pedig egy napot vesz igénybe.

Nem csoda, hogy az idős hölgy nagyon elfoglalt. Miközben kötöget, a háttérben tévézik és nagyon boldog, hogy így segíthet a 4 lábú barátain. Évente háromszor kerekedik fel, hogy takarókat és kabátkákat adományozzon a menhelynek, most már 3 éve tart ez a jó szokása.