A hiba nem a készülékben volt.

A tanároknak eddig is számos kihívással kellett szembenézniük, de a digitális oktatás tovább bonyolította a mindennapokat. Egy amerikai tanárnő például egyenesen életet mentett a virtuális órán.

Amikor az elsősöket tanító Julia Koch hívást kapott egy becsatlakozó nagymamától, Cynthia Phillipstől, azonnal észrevette, hogy nem technikai hiba van az adásban. Világos volt, hogy nagy a gond. A nagymama alig tudta formálni a szavakat, akadozott a nyelve, nem lehetett érteni, hogy mit akar mondani.

A tanárnő azonnal akcióba lendült, értesítette az iskola igazgatóját a dologról. Mivel a vezető édesapja épp sztrókban hunyt el, jól ismerte a tüneteket, így pontosan tudta, hogy a gyors segítség kulcsfontosságú. Hívta a mentőket is, ezzel egyidejűleg pedig két kollégát küldött a házhoz, hogy megnézzék, biztonságban van-e a nagymama mellett a kisiskolás.

Szerencsére a segítség gyorsan érkezett, a nagymama időben a kórházba került. Nem túlzás azt állítani, hogy a tanár és az igazgató megmentették az életét.

A nagyi végtelenül hálás őrangyalainak, a tanárnő pedig azt hangsúlyozza, hogy egy életre szóló leckét kapott az odafigyelésről, egymás felé fordulásból, közösségi összefogásból.

Kiemelt kép: Gail Koch