Mindenki egyért.

A legborzalmasabb időszakokban is akadnak szívet melengető emberi történetek, tudja ezt jól Agnessa is. A 10 éves ukrán kislány kedvence, Arsenii-t nagy útja során gondos kezek óvták, így sértetlenül ért végig Ukrajnából indulva, Európán át az Atlanti-óceán túlpartjára, ahol egészen a San Franciscoig utazott. Egy tucatnyi ember segített abban, hogy újra találkozzanak, a többségük nem ismerte a kislányt, mégis örömmel vállalta a feladatot.

A történet azon a borzalmas február reggelen indult, amikor a világ döbbenten figyelte, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. A Bezhenar família úgy döntött, hogy útnak indulnak Ogyesszából, de az állatot nem tudták magukkal vinni. Miután megérkeztek Romániába egy menekülttáborba, kiderült, hogy lehetőségük nyílik San Franciscóba jutni, ahol egy lakhatás várja őket. Habozás nélkül igent mondtak.

Egy német stewardess azonban, akivel tartották a kapcsolatot, észrevette, hogy egy családtag hátramaradt. Agnessa, a legkisebb kislány képtelen volt aludni, nagyon hiányzott neki a cica, akivel jóformán együtt nőttek fel. A stewardess felhívott egy másik légiutaskísérőt, Violát, aki nagy állatmentő hírében áll. Ő Hawaiin él és volt kapcsolata Houstonba, Angelica-hoz, aki viszont állatokat ment és rögtön akcióba lépett. Felvette a kapcsolatot az édesanya sógorával, aki gondjaiba vette a cicust, segített az oltásokat és az útlevelet is megszerezni az állat számára, hogy repülhessen. Sőt, motorján egészen Moldováig szállította a négylábút. Innen egy másik férfi segített a cicának Bukarestbe jutni, majd egy önkéntes jött érte, aki görögországi vakációját átszervezve ugrott be a macskáért Romániába. Szerepel még a történetben egy teherautósofőr, majd egy repülőút Athénból.

Több ezer km után Arsenii megérkezett kis gazdájához, aki könnyek között ölelte magához. Az 5 tagú család pedig új otthonra lelet Kaliforniában. De ez már egy másik történet.