Elegük lett az évtizedeken át tartó titkolózásból.

A kanadai Terry és Pat 1947-ben ismerkedtek meg és valóban csak a halál választotta el őket közel 70 év után. A két hölgy a külvilág számára lakótársnak és jó barátnak tűnt, de a négy fal között bimbózott a szerelem. Persze nem első pillantásra, hiszen volt viszonyuk férfiakkal is, de idővel összemelegedtek, amit kénytelenek voltak titkolni mások előtt.

Az ’50-es, ’60-as évek rendkívül konzervatív évtizedeiben nem csoda, hogy nem tudták nyíltan felvállalni a kapcsolatukat és hazugságra kényszerültek. Akkoriban a melegbárokban rendszeresen razziázott a rendőrség és teketória nélkül letartóztatták a túl férfiasan öltözködő nőket, majd nevüket és foglalkozásukat nyilvánosságra hozták a helyi lapokban. Az effajta megbélyegzés után ezek az emberek az állásukat is elvesztették másságuk miatt.

Amikor Terrynél Parkinson-kórt diagnosztizáltak, úgy döntöttek, hogy nem titkolóznak tovább: 65 év után felfedik a családjaik előtt, milyen szoros kötelék fűzi őket össze. Sokáig ragaszkodtak a közös otthonukhoz és életükhöz, de idővel be kellett látniuk, hogy segítségre szorulnak, így idősotthonba költöztek.

A teljes történetüket a Netflix Eltitkolt szerelem című dokumentumfilmjében láthatjuk, amely bepillantást enged az életen át tartó szerelmük örömökkel és nehézségekkel teli fordulataiba.